Nieuws

WERKBEURS – Ivo Van Hove – De gepassioneerde regisseur die de wereld tot zijn speelplaats heeft gemaakt.

2018_U_Ivo Van HoveIvo van Hove heeft de wereld veroverd. Als leider van het grootste toneelgezelschap van Nederland, Toneelgroep Amsterdam, maakt hij theaterproducties die overal op applaus worden onthaald. Doorgaan met het lezen van “WERKBEURS – Ivo Van Hove – De gepassioneerde regisseur die de wereld tot zijn speelplaats heeft gemaakt.”

WERKBEURS – Circulaire economische migratie: een innovatief winwin-model

 

IMG_4524
©Filip Michiels

Belgische topbedrijven investeren in Afrika

In navolging van een twintigtal Duitse topbedrijven, stapten de voorbije twee jaar ook een handvol Belgische bedrijven in een proefproject rond circulaire migratie voor hoogopgeleide Afrikaanse jongeren. Zij komen in ons land een aantal maanden meedraaien in een bedrijf dat hen een volwaardige baan aanbiedt, bouwen hier een netwerk uit en doen een pak business-ervaring op, waarna ze naar hun geboorteland terugkeren om daar zelf mee aan de kar te trekken. Doorgaan met het lezen van “WERKBEURS – Circulaire economische migratie: een innovatief winwin-model”

WERKBEURS – Chat Jihad

Chat Jihad - Pieter Van Ostaeyen showing IS Telegram channel, July 2017
Pieter Van Ostaeyen showing IS Telegram channel 20 July 2017

De Egyptische journalist Mahmoud Elsobky en de Palestijnse televisiereporter en voormalig VN-medewerker Fady AlGhorra gingen een jaar lang, undercover, op zoek naar online gewelddadige jihadistische propaganda, hoe het verspreid wordt en hoe het fenomeen evolueert nu IS militair – bijna – verslagen is. Doorgaan met het lezen van “WERKBEURS – Chat Jihad”

Even geduld

recruitment-even-geduld.pngOm twee redenen vragen we u om geduld uit te oefenen. Een nieuwe deadline voor het indienen van aanvragen voor werkbeurzen bij het project Fonds Pascal Decroos voor Bijzondere Journalistiek is er nog niet. We mikken op eind mei 2018.
De website is om technische redenen offline gehaald. Intussen bezorgen we u een minimum aan informatie via deze voorlopige site. Het online aanvraagformulier is voorlopig niet ter beschikking. U kunt dus op dit moment geen aanvragen indienen. We hopen dat we heel binnenkort een nieuwe site lanceren.