Werkbeurs: Senegal aan de Ramblas

IMG_8093

In de straten van Barcelona werken zo’n 500 straatventers uit Senegal, India en Pakistan. Arkasha Keysers praatte met hen over valse sneakers, rioolpils en de angst voor een strafblad.

 

Naar schatting 500 straatverkopers spreiden dagelijks hun doeken uit in het centrum van Barcelona. Aan dat doek, manta in het Spaans, hebben de straatverkopers hun verzamelnaam te danken: manteros. De manteros zijn veelal mannen tussen de 20 en de 35 jaar. Circa 95 procent van hen komt uit Senegal. De vraag is ook: waar halen de manteros hun vervalsingen vandaan?

Samen met de Spaanse fotograaf Carlos Roth ging journaliste Arkasha Keysers op onderzoek.

 

Dossier FPD/2018/1498: 

Een werkbeurs van 1540 euro toegekend op 8/7/2018.

Auteurs

Arkasha Keysers

Arkasha Keysers, Kash voor de vrienden, is journalist en eindredacteur. Via Knack, De Morgen, De Standaard, OpenVRT, VICE, Stampmedia en Charlie Magazine vertelt ze (internationale) verhalen aan het grote publiek. Arkasha werkt ook bij Field, een platform waarop wetenschappers en creatieven wetenschappelijke resultaten via foto, video en sociale media naar het grote publiek brengen. Arkasha’s journalistiek werk vind je op www.kash.be

 

Carlos Roth

 

Carlos Roth is psycholoog en fotograaf en woont in Barcelona. Hij is geïnspireerd door skatecultuur en maakt het liefst fotografie op straat. Hij reisde al naar Iran, Indonesië en Singapore om er mensen en hun gebruiken vast te leggen met zijn camera.

 

 

Publicatie: 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s