Meld je nu aan voor de Vlaams-Nederlandse journalistenbeurs

Schermafbeelding 2018-10-17 om 15.54.18

Vlaanderen en Nederland vormen een mooi stel. We delen een taal en onze geschiedenis kent vele raakvlakken. Tegelijkertijd zijn er onmiskenbare culturele verschillen, van de manier waarop we politiek bedrijven tot aan onze dagelijkse eetgewoonten.

Deze contrasten binnen de overeenkomsten maken de Lage Landen tot
een boeiend journalistiek werkterrein. De Vlaams-Nederlandse Journalistenbeurs is ingesteld om dit terrein te verkennen.

Samen stellen de Vlaamse en de Nederlandse overheid jaarlijks 22.000 euro ter beschikking voor diepgravende journalistieke producties én voor uitwisselingsprojecten. Een onafhankelijke vakjury selecteert.

Er zijn twee soorten beurzen:

  • De onderzoeksbeurs: Journalisten met enige jaren werk­ervaring­ kunnen de onderzoeksbeurs aanvragen voor diepgravende jour­na­listieke producties.
  • De uitwisselingsbeurs: Met deze beurs kun je een paar maanden werken bij een Nederlandse of Vlaamse­ redactie en zo leren van een andere werk- en leefcultuur.

Alle informatie over de voorwaarden en het aanvragen van een beurs zijn te vinden op de website van de Vlaams Nederlandse Journalistenbeurs: https://www.vnjb.eu

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s